• Kalveculotte
  • Kalveculotte
Arbejdstid: 60 minutter
Samlet tid: 6 timer

Kalveculotte

Ingredienser 4 personer

Kalveculotte
1,2kg.

Sådan gør du

1
Tag culotten ud af køleskabet et par timer før du skal pudse den af, og ellers kan den også afpudses køleskabskold. Rens Kalveculotten for fedt og sener. Det er vigtigt at få så meget som muligt af fedt og sener væk, da det giver det bedste kød og mest reelle skiver.
2
Tør culotten med et viskestykke, inden du putter salt på. Derefter skal den bare stå og vente på at få stuetemperatur.
3
Smør culotten med lidt olie, og drys evt. lidt mere salt på.
4
Culotten brunes på en pande der er rigtig godt gennem varm. (gør du det på grillen, så skal der bare fuld skrald på grillen). Det gælder om at få lukket overfladen, og givet køden en flot gylden kulør (stegeskorpe) i en fart, uden at den begynder at stege/koge videre. Det er vigtigt at kernetemperaturen ikke overstiger 60 grader så det er lækker rosa, over 60 grader bliver kalve- og oksekød bliver gråt.
5
Stegen krydres lidt mere, nu også med peber, og stegevæden tilsættes rigeligt smør, samt 1 tsk. timian. Så kan det væde culotten resten af dagen.
6
Så skal culotten i et fad, eller aluminiums bakke, med et stegetermometer i midten af stegen og ind en en forvarmet ovn på 60 grader. Hold øje med kernetemperaturen, som ikke må overstige 60 grader. Ca. en gang i times, hælder du din stegefedt med smør og timian over stegen. (opbevar evt. smørret i en skål i ovnen så det ikke stivner)
7
Efter ca. 5-6 timer er stegen færdig, i princippet kan den tåle at stå længere. Da den ikke er tilberedt ved højere temperaturer, er det muligt at skære den med det samme, uden at den behøve hvile inden.