Teres Major
Sådan tilbereder du Teres Major
Start med at tage dine teres major ud af pakken og lad dem gerne stå ved stuetemperatur 15-30 min. inden de tilberedes, så de kan nå at temperere.
Fjern den lille sølvhinde og drys herefter med salt og peber MrBeef Kryddersalt.
Teres Major på stegepande.
Varm en god støbejernspande e.l. godt op og kom et skvæt olie på.
Steg kødet relativt hårdt, dog uden at det branker, i et par minutter på hver side (afhængig af tykkelse).
Skru lidt ned for varmen og tilsæt smør evt. urter og hvidløg.
Glaser nu løbende kødet i smørret ved at hælde det over kødet med en ske. Vend kødet ofte og sørg for at bliver glaseret godt i smør på begge sider.
Mærk på kødet engang imellem og tag det af, så snart du vurderer, at det er færdigt. Det skal ikke stege mere end 3-5 min. på hver side.
Teres Major på grill.
Grilles ved høj varme 2-3 min på hver side, pas på de ikke får for meget.
De kan med fordel interval steges. Steg eller grill dem ca 1 minut på hver side og lad dem hvile i 2 min, dette gentages 5-6 gange alt efter hvor røde man ønsker dem.
Teres Major i sous vide.
Sous vide i 2 timer ved 54 grader, herefter brunes den af på pande/grill.
Servering.
Når teres major er tilberedt til perfektion, lader du dem hvile i ca. 5 min.
Kødet skal helst serveres rimelig rødt for at få det optimale resultat.
Skær kødet i 1-2 cm tykke skiver og server straks.
Svar
Svar
Svar
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.