Lammekølle Butterflied
Opskrift - Lammekølle Butterflied
Køllen udbenes og kødet butterflies, ved ikke hvad det hedder på dansk, søg på google eller youtube hvis du ikke ved hvordan, nemmere end at forklare det, men samme metode som når man laver rullepølse.
Kødet gnides ind i olie, drysses med krydderier, jeg brugte rosmarin, timian, hvidløg, salt og peber, men man kan jo bruge hvad man vil.
stoppes i en pose og lægges på køl et par timer eller 3
Grillen tændes op indirekte, med vandbad i midten, temperaturen justeres til 110 grader,
kødet tages ud, rulles sammen og bindes, gnides med olie, og drysses med salt, peber og hvidløg.
Lægges på grillen, sæt et stegetermometer i den, og luk låget.
Jeg gik efter en kernetemperatur på 62 grader, den passer os bedst, tog det omkring 3 timer.
Når kødet er 60 grader, brunes det af over direkte, drejes jævnlig, så det ikke bliver sort, til de sidste 2 grader er nået.
OBS: Skulle det blive færdig før, kan det sagtes stå og hvile inden man bruner det af.
Vil man give det lidt røgsmag, synes jeg 15 minutter med Mesquite passer rigtig godt til retten, får en let røgsmag, uden at være overvældende.
Ingredienser:
- Lammekølle.
- Hjemmelavet rub bestående af rosmarin, timian, hvidløg, salt og peber
Tilbehør:
- Kartoffel skiver
- Grønt salat
Lammekølle finder du → HER
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.