Pulled Pork på kuglegrill

oprettet d. under Svinekød

Pulled Pork på kuglegrill

Pulled Pork på weber kuglegrill

Pulled Pork hører ved siden af ​​Beef Brisket og Spareribs til den klassiske amerikanske BBQ, også kendt som kongedisciplinerne under DM i grill (Danmarks Mesterskab i grill).

Pulled Pork er normalt lavet af svineskulder (for det meste med knogler) eller nakkefilet.

Hemmeligheden bag en god gang Pulled Pork ligger i tilberedningen – nemlig low & slow madlavningsmetoden, dvs. den langsomme madlavning ved en konstant lav temperatur over en lang periode (normalt 10 – 20 timer afhængig af vægten af ​​kødet).

Ved denne fremgangsmåde bliver kødets bindevæv opløst, og det bliver så mørt, at det næsten falder fra hinanden, hvis man trækker det i hånden eller med en gaffel.

Pulled Pork er ikke en videnskab og heller ikke hekseri eller trylleri, hvis du følger de her grundlæggende trin. I denne vejledning forklarer jeg, hvordan du i 10 trin kommer frem til den perfekte Pulled Pork. Imponer dine gæster ved den næste grillaften med denne klassiske amerikanske BBQ.

1. Brug det rigtige kød til

Pulled Pork laves normalt af svineskulder eller et stykke nakkefilet. Dog bliver her for det meste taget nakkefilet, fordi det er nemmere at få fat i ved slagteren eller din kødleverandør end et stykke svineskulder er.

Kødet taber en del vægt i løbet af dennes transformation til Pulled Pork, og derfor skal du være omhyggelig med at vælge det rette stykke kød. Den skal som minimum veje 2 kg. Ved prisen skal man nødvendigvis ikke spare. Det bedste vil være, du vælger dit kød i sammenråd med den slagter / kødleverandør, som du føler dig mest tryg ved.

Hvis du vil prøve et rigtigt godt stykke nakkefilet, kan jeg anbefale iberico nakkefilet. Det smager virkelig fantastisk og meget bedre end det, man kan få ved slagteren – dine smagsløg vil takke dig. Iberico kød kan købes ved forskellige online kød butikker.

2. Krydderi

Metoden, forberedelsen og krydderiet til kødet varierer meget efter ens egen smag. Dem, der har erfaring, fremstiller deres krydderiblanding (Rub) selv for det meste.

Men hvis det skal gå hurtigt, kan man også godt tage en færdigblandet BBQ Rub (krydderiblanding). Den klassiske krydderiblanding, som alle kan lide at bruge, er formentlig Magic Dust Rub. Er du til den mere smagsintense variant af Pulled Pork, så vil jeg anbefale, du bruger Memphis BBQ-Rub.

I forbindelse med at man rubber kødet, gnides den ofte med sennep eller olivenolie, for eksempel fra Band of Chefs, inden. Denne sennep- eller oliekrydderiblanding klæber meget bedre i kødet og sørger for, at det er nemmere for krydderierne at trænge ind i kødet og derved udfolde sin helt egen smag.

Som nævnt før: Hvis du ikke ønsker at bruge sennep, kan du også gnide kødet med lidt olivenolie, for olivenolie har to egenskaber.
For det første er det et transportmiddel til din krydderiblanding (Rub), så de enkelte krydderier har nemmere ved at trænge ind i kødet, og så klæber dine krydderier meget bedre til kødet. På den måde sparer du på din BBQ rub.

Når dit kød er helt krydret, skal det wrappes / pakkes ind i plastfolie eller i en vakuumpakker. Herefter skal kødet trække mindst natten over i køleskabet i mindst 8 timer. Jo længere jo bedre, og det vil sige, at det slet ikke gør noget, at dit kød tilbringer en hel dag i køleskabet.

Jeg plejer at lade mit kød trække mellem 12 og 18 timer hver gang.

3. Sprøjten til din Pulled Pork
Jeg kan sige det med det samme. Din Pulled Pork lykkes også uden, at den sprøjtes med en marinade. Ikke desto mindre vil det ikke skade at injicere direkte ind i kødet, som man også har rubbet på kødet udvendigt. Sprøjten på Billede er en Marinadeinjektor.

Kødet skal sprøjtes, lige inden det kommer på grillen, eller i en smoker. Her er en ganske enkel opskrift til injektionsmarinaden:

  • 200 ml vand
  • 100 ml æblejuice
  • 2 spiseske af den Rub (krydderiblanding) du har valgt
  • 1 tsk worcestershire sauce

Marinaden sprøjtes med en passende marinadeinjektor ind i kødet. Til dette formål deler man kødet ind i zoner, som man selv finder på, og derefter sprøjter man væske i hver zone.

4. Forberedelse af din kuglegrill

Grill ved lav temperatur over en lang periode er en udfordring, som skal mestres, hvad end det er på grill eller i smoker. Men faktisk er det heller ikke en så stor udfordring alligevel, hvis du lægger en god minion-ring af briketter. Minion-ringen er en halvcirkel af kulbriketter, som er placeret i to eller tre rækker i kuglegrill. Det er vigtigt, at briketterne er tæt pakket og i kontakt med hinanden.

Når briketterne er pænt linet op, tager du 4-5 briketter og tænder dem op i din grillstarter for derefter at antænde minion-ringen. Briketterne antændes derefter sekventielt og kan brænde i et tidsrum på 10-15 timer.

Målet på temperaturen i kuglegrillen skal være konstant mellem 110 – 120 grader.

Kvaliteten af ​briketterne spiller en stor rolle. Brug trækulsbriketter som de nye fra Weber, eller dem som jeg benytter mig af om sommeren, Bøgetræ trækulsbriketter fra Greenwood. der findes også andre mærker som Heat Beats men dem er jeg ikke den store fan af. De afgiver en fantastisk røget smag og har en meget høj brændeværdi på helt op til 28.000 kj/kg. Men det bedste valg for at lave Pulled Pork er helt klart trækulsbriketter. I midten af ​​din kuglegrill anbringer du en drypbakke. Om du vælger en af rustfrit stål eller engangsdrypbakker er helt op til dig.

Drypbakken skal fyldes med varmt vand direkte fra elkedel. Det varme vand understøtter temperaturreguleringen i grillen.

5. Hold temperaturen i grillen

Pulled Pork virker kun i en grill, der har et låg, som kan lukkes. Lad os antage, at din grill er en kuglegrill. Det kan for eksempel være en kuglegrill fra Weber – lad os sige en Weber Master Touch.

For at holde de 110-120 grader i temperaturen er du rent faktisk nødt til at overholde følgende indstillinger for ventilationsåbningerne på din kuglegrill:
Den øverste luftspjældskal være halvt åben, og det samme gælder også den nederste luftspjæld.

Gå ikke i panik, hvis temperaturen lige i begyndelsen er ​​noget højere. Dette er normalt og vil justere sig selv ind. Desuden er det slet ikke dårligt at udsætte kødet i en time ved lidt højere eller lavere temperaturer. Din Pulled Pork vil stadig smage lige så godt, når du er i mål. Efter et par timer bør du tage et kig ind i grillen for at vurdere, hvor langt minionringen allerede er brændt ned.

Skulle du føle, at briketterne ikke er tilstrækkelige, så ligger du bare ekstra briketter på.


Nakkefilet til pulled pork finder du lige her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften

+