• Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
  • Spydstegt grillforende
Arbejdstid: 60 minutter
Samlet tid: 6 timer

Spydstegt grillforende

Ingredienser 4 personer

Grill forende
1,2kg.
Øl
1stk.
Salt
130g.
Brun farin
40g.
Timian
2tsk.
Peberkorn pr. liter vand
2tsk.
Laurbærblade
4stk.
Vand
2l.

Sådan gør du

1
Forbered lagen, ved at varme vand, salt, brun farin, timian, peberkorn og laurbærblade indtil saltet er opløst. Stil det på køl, indtil det er kølet ned.
2
Når fonden er kølet ned, lægges grill forenden ned i lagen, og stilles i køleskabet i mindst 24 timer.
3
Forenden tages op, skylles ren, sværene ridses og saltes.
4
Grillen tændes op med den metode vist på billedet, i midten sættes en alubakke med ½ vand ½ øl og temperaturen justeres til 110 grader, og forenden lægges på.
5
Tag grill forenden af når den har en kernetemperatur på 63 grader. (ca. 5½ - 6 timer) Hvorefter man tænder et rør med kul og ligger i midten af grillen. Forenden sættes på rotisseriet og laden den dreje direkte over kullene, uden låget er på.
6
Årsagen til jeg har valgt at bruge rotisseriet er at man kan stoppe den der hvor sværene mangler varme for at blive sprøde, og man får lidt større afstand til kullene, så man undgår de bliver alt for sorte. Ved at undlade låget, stiger temperaturen stort set ikke i stegen.