• Langtidsstegt oksehøjreb
  • Langtidsstegt oksehøjreb
  • Langtidsstegt oksehøjreb
  • Langtidsstegt oksehøjreb
Arbejdstid: 60 minutter
Samlet tid: 5,33 timer

Langtidsstegt oksehøjreb

Verdens bedste øksehøjreb, så munden løber i vand. 

Ingredienser 4 personer

Oksehøjreb
1,2kg.
Habenero dry rub MrBeef eller salt og peber
50g.

Sådan gør du

1
xxxx Hemligheden bag langtidsstegning er, at ramme en kernetemperatur på 60° Det giver helt fantastisk lækkert og mørt kød, fordi kødets bindevæv nedbrydes ved 55°, men kødsaften fordamper først ved temperaturer over 65° Derfor er det vigtigt for at opnå et perfekt resultat, at du sikrer dig, at din ovn kan holde en stabil temperatur lige midt i mellem på 60° - ikke alle ovne kan det.
2
Temperer kødet inden stegning, ved at tage det ud af køleskabet ca 2 timer inden du går igang
3
Brun alle sider af kødet på en meget varm pande Krydr med MrBeef habanero dry spice rub eller blot med salt og peber Ovnen varmes op til 60° ved almindelig ovnvarme - ikke varmluft.
4
Bradepanden placeres midt i ovnen med lidt væske i bunden, evnt. tilsat løg og hvidløg, så du har lidt fond til saucen Brug helst stegetermometer, så du sikrer dig, at kødets temperatur ikke overstiger de 60°. Tag kødet ud efter 4 - 5 timer
5
Skal efterfølgende bruge ovnen til at tilberede tilbehør, kan du pakke det ind i stanniol og et viskestykke. Så kan det holde sig varmt i ca 1 time. Tip - stik stegetermometeret ind fra siden, så får du kun en skive af stegen med mærker efter nålen.