• Hjemmelavet Rullepølse
  • Hjemmelavet Rullepølse
Arbejdstid: 60 minutter
Samlet tid: 10 timer

Hjemmelavet Rullepølse

Salt/sukkerlage

4% salt (af kød og vand mængden)

1,5 % sukker (af kød og vand mængden)

25 g nitrit (kan undlades

20 peberkorn

5 Laurbærblade

Fyld

40 g gelantinepulver

2 tsl- allehånde

2-4 spsk friskkværnet peber

4 spsk løgpulver

4 spsk tørret persille

1 rullepølseslag

Sådan gør du

1
Klargøring Tilpas slaget til din presser. Vej kød og find ud af mængden af vand du skal have i din beholder. Kog ½ liter af vandet med salt og sukkerderi. Hæld resten af vandet, laurbærblade, peberkorn og nitrit deri. Afkøl det, og put kødet deri. Stilles i køleskabet i 2 dage
2
Tag kødet op af lagen, og dup det tør med køkkenrulle. Fordel gelantinepulver over hele overfladen. Bland krydderierne, og fordel det jævnt over slaget, men lad en åbning på 4-5 cm være fri, hvor åbningen skal være. Rul kødet sammen, sørg for at åbningen er ud mod siden. Snør rullepølsen omhyggelig.
3
Kog rullepølsen i 2½-3 timer, centrumtemperaturen bør være ca 75 grader.
4
Læg rullepølsen i pres mens den stadig er lun, og spænd den hårdt til. Lad den stå i køleskabet i 10-15 timer. Velbekomme