Arbejdstid: 60 minutter
Samlet tid: 10 timer
Hjemmelavet Rullepølse
Salt/sukkerlage
4% salt (af kød og vand mængden)
1,5 % sukker (af kød og vand mængden)
25 g nitrit (kan undlades
20 peberkorn
5 Laurbærblade
Fyld
40 g gelantinepulver
2 tsl- allehånde
2-4 spsk friskkværnet peber
4 spsk løgpulver
4 spsk tørret persille
1 rullepølseslag
Sådan gør du
1
Klargøring
Tilpas slaget til din presser. Vej kød og find ud af mængden af vand du skal have i din beholder.
Kog ½ liter af vandet med salt og sukkerderi. Hæld resten af vandet, laurbærblade, peberkorn og nitrit deri. Afkøl det, og put kødet deri.
Stilles i køleskabet i 2 dage
2
Tag kødet op af lagen, og dup det tør med køkkenrulle. Fordel gelantinepulver over hele overfladen. Bland krydderierne, og fordel det jævnt over slaget, men lad en åbning på 4-5 cm være fri, hvor åbningen skal være.
Rul kødet sammen, sørg for at åbningen er ud mod siden.
Snør rullepølsen omhyggelig.
3
Kog rullepølsen i 2½-3 timer, centrumtemperaturen bør være ca 75 grader.
4
Læg rullepølsen i pres mens den stadig er lun, og spænd den hårdt til.
Lad den stå i køleskabet i 10-15 timer.
Velbekomme