Arbejdstid: 45 minutter
Samlet tid: 1,42 timer
Cuvettesteg
Cuvettesteg fra The Black.
1,1 kg.
- Husk at skærer fiberne over og ikke langs.
Ingredienser 4 personer
Kryddersalt
|
|
---|---|
Allround
|
|
Hvidløg
|
Sådan gør du
1
Først tager jeg stegen ud af køleskabet, og lader den hvile på køkkenbord i 45 min. så den får stuetemperatur.
2
Imens presser jeg 3 fede hvidløg.
3
Jeg tænder ovnen på varmluft 230 grader.
4
Når stegen har lagt 45 min. afpudser jeg den. Jeg ridser fedtet, så der kommer små tern. Jeg krydder stegen godt med kryddersalt, allround og til sidst hvidløg på.
5
Jeg putter stegen i en ildfastfad med en halv cm vand i bunden.
6
Jeg putter stegen ind i ovnen på de 230 grader i 10-15 min indtil fedtlaget har fået en skorpe. Jeg skruer derefter ovnen ned på 160 grader.
7
Jeg lader stegen stå i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 54 grader. (tager ca 20-30 min) Brug gerne stegetermometer.
8
Jeg tager stegen ud af ovnen og lader den hvile på et ret skærebræt i 15 min inden jeg skærer kødet ud og serverer.
9
Velbekomme. ☺