• Cuvettesteg
  • Cuvettesteg
Arbejdstid: 45 minutter
Samlet tid: 1,42 timer

Cuvettesteg

Cuvettesteg fra The Black.

1,1 kg. 

 

- Husk at skærer fiberne over og ikke langs.

 

 

Ingredienser 4 personer

Kryddersalt
Allround
Hvidløg

Sådan gør du

1
Først tager jeg stegen ud af køleskabet, og lader den hvile på køkkenbord i 45 min. så den får stuetemperatur. 
2
Imens presser jeg 3 fede hvidløg.
3
Jeg tænder ovnen på varmluft 230 grader.
4
Når stegen har lagt 45 min. afpudser jeg den. Jeg ridser fedtet, så der kommer små tern. Jeg krydder stegen godt med kryddersalt, allround og til sidst hvidløg på.
5
Jeg putter stegen i en ildfastfad med en halv cm vand i bunden. 
6
Jeg putter stegen ind i ovnen på de 230 grader i 10-15 min indtil fedtlaget har fået en skorpe. Jeg skruer derefter ovnen ned på 160 grader. 
7
Jeg lader stegen stå i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 54 grader. (tager ca 20-30 min) Brug gerne stegetermometer.
8
Jeg tager stegen ud af ovnen og lader den hvile på et ret skærebræt i 15 min inden jeg skærer kødet ud og serverer. 
9
Velbekomme. ☺