Bomhusets Wagyu

Oprettet d.

Bomhusets Wagyu

Dansk luksus Wagyu fra Bomhusets ved Skive 

Bomhusets Wagy er et mindre ekstensivt drevet landbrug hvor størstedelen er jord er Miljøvenligt drevet (MVJ). Landbruget er drevet af Anders Riis og hans familie.

Bomhusets Wagyu

Landbruget ligger i det natur skønne Skive og Anders Riss er Danmarks største Wagyu producent.

Rundt om søen er der indhegnet til afgræsning, således kvæget kan sørge for naturplejen i dagligdagen. Kvæget går ude hele året med adgang til stald i vintermånederne.

Fra starten var det krydsninger med hovedvægt på pollede Hereford, men allerede først i 90-erne læste vi om den japanske kvægrace (kobe-kød = Wagyu). Om Wagyu fortalte man blandt meget andet, at det har en helt unik smag og mørhed, samt at fedtet er baseret på de sunde omega 3-fedtsyre og omega 6-fedtsyre, som man jo tilstræber i hjertesund ernæring.

I 2010 fik vi mulighed for at købe nogle portioner tyre sæd importeret fra USA, som vi brugte til at gøre vores Hereford køer drægtige. Året efter fik vi 8 kalve (3 kvier og 5 tyre), der var 50 % Wagyu også kaldet F1 krydsninger. Samtidigt gik vi i gang med at bruge vores Hereford kvier som ”rugemødre” for fuldblods Wagyu Embryoner = 6 dage gamle befrugtede æg.

 

+