Oksefilet a la sous vide
Langtidsstegt oksefilet - ren gourmet
Tilberedning
Faktisk er det muligt, at lave oksefilet som sous vide - uden sous vide og vakuum maskine. Lyder det for godt til at være sandt? Du skal blot bruge en ovn, som kan indstilles på 60 grader, en god 8 liters frostpose som kan tåle op til min 70 grader og en støvsuger, hvor røret sprittes grundigt af, så det er hygiejnisk - indvendigt og udvendigt
Opskrift til 6 personer
Ca 1,2 kg afpudset MrBeef oksefilet (Striploin) – behold bare fedtlaget på oversiden
Chili/kebab dry spice rub fra MrBeef
1 stor frostpose – 8 liter
En støvsuger
Tænd ovnen på 60 grader- ikke varmluft.
- Krydr oksefileten let med MrBeef chili/kebab dry spice rub. Læg fileten ned i frostposen
- Sug alt luft ud af posen. Når der ikke kan suges mere luft ud af posen, drejes posen rundt, så oksefileten bliver helt vakuumpakket. Bind en knude tæt på kødet og klip den overskydende snip af
- Læg posen med fileten på en bageplade midt i ovnen - lad det ligge og hygge sig i 4 timer
- Efter 4 timer vil dit kød være medium stegt. Hvis du ønsker kødet mere rødt eller mere gennemstegt, skal du henholdsvis reducere eller øge stegetiden med ½ time
- Efter 4 timers stegetid i ovnen tager du kødet ud af posen og lægger det på et stort skærebræt
- Smelt 25 g smør sammen med lidt olivenolie ved god varme, på en stor stegepande. Når fedtstoffet begynder at bruse op, lægger du kødet på panden, så det får en smuk gylden stegeskorpe
- Læg kødet på skærebrættet igen
- Del kødet i 6 stykker
- Ønskes bøfferne mere gennemstegte, skal de have 30 sekunder på hver side ved høj temperatur på panden
*Opskriften er leveret af anonym kunde
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.