Kalvemørbrad i ovnen
Ingredienser
Kød
- Kalvemørbrad
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 20 gr. smør
- 2 fed hvidløg, knust
- 2-3 kviste frisk timian eller rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
Tips fra MrBeef
- Denne metode kan også tilpasses grillen - brun kalvemørbraden hurtigt ved høj varme og steg den færdig indirekte.
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Skær forsigtigt bi-mørbraden fra. Fjern sølvsener og overskydende fedt fra kalvemørbraden.
- Lad mørbraden temperere i ca. 30 minutter.
- Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber
Stegning af kødet
- Varm olivenolie op på en pande ved høj varme.
- Brun mørbraden på alle sider i ca. 2-3 minutter pr. side, så den får en flot gylden overflade.
- Skru varmen ned til middel og tilsæt smør, hvidløg og timian/rosmarin til panden.
- Øs det smeltede smør over mørbraden for at tilføre ekstra smag.
- Forvarm ovnen til 180°C (almindelig ovn)
- Læg kalvemørbraden i et ovnfast fad eller behold den på panden, hvis den er ovnfast.
- Steg mørbraden i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil kernetemperaturen når:
- 55-58°C for rosa
- 60-65°C for medium (brug et stegetermometer for præcision)
Hvile og servering
- Tag kalvemørbraden ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 minutter under løst folie. Dette giver kødet tid til at fordele saften.
- Skær mørbraden i skiver og server med tilbehør som flødekartofler, bagte rodfrugter eller en grøn salat.
Kalvemørbrad tilberedt i ovnen
Kalvemørbraden brunes først på panden for at få en gylden overflade og tilføres smag med smør, hvidløg og krydderurter. Efterfølgende tilberedes den nænsomt i ovnen til den ønskede temperatur, hvilket sikrer et mørt og saftigt resultat.
En enkel og præcis metode til at fremhæve kvaliteten af kalvemørbraden. Velbekomme!
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.