Kalkun Underlår i ovnen

oprettet d. under Fjerkræ

Ingredienser

Kød

  •  Kalkun Underlår

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk. paprika (evt. røget for ekstra smag)
  • 2 kviste frisk rosmarin eller timian

Tips fra MrBeef

  • Pensel underlårene med smør eller honningglace de sidste 10 minutter for ekstra sprødhed. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tag kalkun underlårene ud af køleskabet og lad dem temperere i 30 minutter. 
  • Dup dem tørre med køkkenrulle. 
  • Gnid underlårene med olivenolie og krydr dem grundigt med salt, peber, paprika og finthakket hvidløg. Læg evt. friske krydderurter omrking lårene. 

Stegning af kødet

  • Forvarm ovnen til 180°C (varmluft 160°C).
  • Læg underlårene i et ovnfast fad eller på en rist over en bradepande. 
  • Steg dem i ovnen i 60-75 minutter, eller indtil kernetemperaturen når 75°C.
  • Skru ovnen op til 220°C de sidste 10 minutter for en sprød overflade. 

Hvile og servering

  • Tag kalkun underlårene ud af ovnen og lad dem hvile i 10 minutter under løst folie, så saften fordeler sig i kødet. 
  • Server kalkun underlårene med ovnbagte kartofler, grøntsager eller en frisk salat. 

Kalkun Underlår til hele familien - nemt, lækkert og fuld af smag

Denne opskrift guider dig til at tilberede saftige og smagfulde kalkun underlår med en sprød og gylden overflade. Underlårene krydres enkelt med olivenolie, hvidløg, salt, peber og paprika, inden de steges i ovnen. Den sprøde skorpe kombineret med det saftige kød gør retten ideel til både hverdagsmiddage og gæstemad. 

Server de møre kalkun underlår med klassisk tilbehør, som ovnbagte kartofler, grøntsager eller en frisk salat for en komplet og lækker middagsoplevelse. Perfekt til hele familien!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften