Spydstegt grillforende

oprettet d. under Svinekød

Spydstegt grillforende

Grill-forende fra pattegris spydstegt på rotisseri


Hermed fremgangsmåde:
Vandet varmes op og røres til saltet er opløst.

Stilles på køl til det igen er kold, hvorefter forenden lægges i og det stille i køleskabet mindst 24 timer.

Forenden tages op, skylles ren, sværen ridses og saltes.
Grillen tændes op med den metode vist på billedet, i midten sættes en alubakke med ½ vand ½ øl, temperaturen justeres til en temperatur på 110 grader, og forenden lægges på.

Tager den af ved kernetemperatur omkring de 63 grader, som opnås efter ca. 5½ - 6 timer, 
Hvorefter man tænder en rør med kul og lægger i midten af grillen.
Forenden sættes på rotisseri og lader den dreje direkte over kullene. uden låget er på.

Årsagen til jeg har valgt at bruge rotisseri er at man kan stoppe den der hvor sværen mangler varme for at blive sprøde, og man får lidt større afstand til kullene, så man undgår de bliver alt for sorte.
Ved at undlade låget stiger temperaturen stort set ikke i stegen.

Ingredienser:

1 stk. forende 
1 øl

En lage lavet af, pr liter vand: 
65 gram salt, 
20 gram brun farin, 
1 tsk timian, 
1 tsk, peberkorn pr. liter vand. 
og en slat laurbærblade.

Tilbehør:

Grillede petite kartofler med timian og bacon, samt en salat.


Grillforende skåret af dansk pattegris finder du lige her

 

 


Kommentar(er) 1

  • Rasmus lind Mortensen.

    Har I et bud på tid og grader hvis man vil benytte sousvide?

    Svar

Skriv din kommentar til opskriften

+