Lammekrone på grill

Lammekrone på grill

oprettet d. under Lammekød

Ingredienser

Kød

Ingredienser

Tips fra MrBeef

  • Marinere kødet ½ døgn før det skal tilberedes, så vil krydderierne.
  • Brug en stegetermometer for den perfekte centertemperatur. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Rens lammekronen, fjern sener, og lad fedtkanten blive. 
  • Smør lammekronen ind i olie of krydr godt med rosmarin, hvidløg og MrBeef kryddersalt.

Stegning af kødet

  • Grill på direkte varme for at få en god stegeskorpe på begge sider. Flyt derefter til indirekte varme, og grill til kernetemperaturen er 55-58°C for rosa. ca. 10-12 minutter. 

Hvile og servering

  • Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres.

En lammekrone er en udskæring fra lammets ribben, hvor kødet sidder fast på benene og ofte præsenteres med de eksponerede ribben buet opad, hvilket giver en imponerende visuel effekt. Lammekronen er mørt og saftigt kød, der egner sig perfekt til både grillning og stegning. Når du tilbereder en lammekrone, er det vigtigt at krydre den godt og stege den enten på grillen eller i ovnen til en kernetemperatur på 55-58°C for en rosa indre, og derefter lade den hvile før servering.


Videoopskrift

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften