Lammekølle m/skank i ovnen
Ingredienser
Kød
Ingredienser
- 4 fed hvidløg, skåret i halve
- 2 rosmarinkviste (du kan også bruge timian eller en blanding af krydderurter)
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- 1 citron, skåret i kvarte
- 200 ml hvidvin (eller lammebouillon)
- 200 ml vand
Tips fra MrBeef
- Du kan også tilføje lidt honning eller balsamico til stegeskyen for en sødere smag, eller eksperimentere med forskellige krydderurter for at give retten et twist.
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 160°C (almindelig ovn).
- Lav små snit i lammekøllen med en skarp kniv, og kom halve hvidløgsfed og små stykker rosmarin ind i kødet.
- Pensel lammekøllen med olivenolie, og krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at krydderierne fordeles jævnt over hele køllen.
Stegning af kødet
- Læg lammekøllen på en bradepande med skanken opad. Tilføj citronbåde, hidvin og vand til bunden af bradepanden.
- Dæk bradepanden med stanniol for at holde på fugten under stegning.
- Steg lammekøllen i ovnen i ca. 2,5-3 timer.
- Efter ca. 2 timer fjernes stanniolen, så køllen kan blive gylden og sprød på ydersiden. Hæld stegeskyen over lammekøllen for at holde kødet saftigt.
- For en rosa lammekølle skal kernetemperaturen være ca. 60°C. Hvis du foretrækker den gennemstegt, skal den være omkring 70°C. Brug et stegetermometer til at måle temperaturen.
Hvile og servering
- Når kødet har nået den ønskede temperatur, tages det ud af ovnen. Lad det hvile under stanniol i ca. 15-20 minutter, så safterne kan fordele sig i kødet.
- Skær lammekøllen i skiver og server med stegeskyen for en sødere smag, eller eksperimentere med forskellige krydderurter.
Saftig lammekølle m/skank - smagfuld forkælelse
Denne lammekølle bliver mørt og smagfuldt stegt med frisk hvidløg, aromatisk rosmarin og syrlig citron, der løfter kødet til nye højder. Den langsomme tilberedning i ovnen sikrer, at kødet bliver utroligt mørt og fyldt med saft, mens en sprød skorpe på ydersiden giver den perfekte tekstur. Med en stegesky baseret på hvidvin eller bouillon får du et væld af smagsoplevelser, som vil gøre denne ret til en favorit på dit middagsbord.
Perfekt til festlige lejligheder eller en hyggelig familiemiddag!
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.