Kalkunbryst i ovnen

Kalkunbryst i ovnen

oprettet d. under Fjerkræ

Ingredienser

Kød

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. frisk rosmarin, hakket
  • 1 spsk. frisk timian, hakket
  • 1 tsk
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk sennep
  • Saft fra 1 citron
  • Salt og friskkværnet peber 
  • 200 ml kyllingebouillon eller hvidvin

Tips fra MrBeef

  • Efter stegning kan du bruge skyen fra fadet til at lave en lækker sauce. Si skyen og varm den op med lidt fløde eller smør, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt citron og sennep. 
  • Kalkunbryst kan være lidt tørt, hvis det ikke skæres rigtig. Sørg for at skære det på tværs af fibrene i tynde skiver. Det hjælper med at bevare saftigheden i hver mundfuld. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Forvarm ovnen til 180°C (varmluft)
  • Dup kalkunbrystet tørt med køkkenrulle. Læg det på en bageplade eller i et ildfast fad. 
  • Bland olivenolie, hvidløg, rosmarin, timian, paprika, løgpulver, sennep og citronsaft i en skål. Tilsæt salt og peber efter smag. 
  • Gnid marinaden godt ind i kalkunbrystet, så det er dækket over det hele. Hvis du har tid, lad kalkunbrystet marinere i køleskabet i 1-2 timer for ekstra smag. 
  • Hæld kyllingebouillon eller hvidvin i bunden af fadet. Dette vil hjælpe med at holde kalkunen saftig under stegning. 

Stegning af kødet

  • Dæk fadet løst med aluminiumsfolie og steg kalkunbrystet i ovnen i ca. 1,5 time. Fjern folien de sidste 20 minutter af stegningen for at få en gylden og sprød overflade. 
  • Brug et stegetermometer til at tjekke temperaturen på det tykkeste punkt i kalkunbrystet. Det skal være 74°C for at være gennemstegt. 

Hvile og servering

  • Tag kalkunbrystet ud af ovnen og lad det hvile i 10-15 minutter, inden du skærer det ud. Dette hjælper med at bevare saften i kødet. 
  • Server kalkunbrystet med kartofler, grøntsager eller en lækker sauce lavet af skyen i fadet. 

 

 


Saftigt og smagfuldt ovnbagt kalkunbryst

Denne opskrift på ovnbagt kalkunbryst givet et lækkert, saftigt resultat med masser af smag. Kalkunbrystet er marineret i en aromatisk blanding af hvidløg, rosmarin, timian og citron, som fremhæver det delikate kød og giver det en sprød, gylden overflade. Kalkunbrystet steges sammen med kyllingebouillon eller hvidvin, der holder det saftigt og tilfører en dybde i smagen. 

Perfekt til både hverdag og festlige middage, som vil imponere både familie og gæster. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften