Langtidsstegt Nakkefilet

oprettet d. under Grisekød

Ingredienser

Kød

  • Nakkefilet ca. 1,5-2 kg

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. groft salt
  • 1 spsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. paprika (evt. røget for ekstra smag)
  • 2 tsk. tørret rosmarin eller timian
  • 1 dl vand eller bouillon (til bradepanden)

Tips fra MrBeef

  • Nakkefileten kan også tilberedes ved indirekte varme på grillen ved 120°C i 6-8 timer. 
  • Marinér nakkefileten natten over for ekstra smag. 
  • Brug stegeskyen fra bradepanden til at lave en lækker sauce. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tag nakkefileten ud af køleskabet og lad den temperere i 30-45 minutter. 
  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
  • Gnid nakkefileten med olivenolie og krydr den med salt, peber, paprika, hvidløg og rosmarin/timian.

Stegning af kødet

  • Forvarm ovnen til 110°C (almindelig ovn).
  • Læg nakkefileten i et ovnfast fad eller på en rist over en bradepande. 
  • Hæld vand eller bouillon i bradepanden for at holde kødet saftigt. 
  • Steg nakkefileten i 6-8 timer, eller indtil kernetemperaturen når 90-95°C. Dette giver et saftigt og mørt resultat.
  • Skru ovnen op til 220°C de sidste 15-20 minutter for at få en sprød stegeskorpe (dette er valgfrit). 

Hvile og servering

  • Lad nakkefileten hvile i 15-20 minutter under løst folie, før den skæres ud eller trækkes fra hinanden. 
  • Skær nakkefileten i skiver eller træk det fra hinanden som pulled pork. 
  • Server med coleslaw, ovnbagte kartofler, frisk salat eller i burgerboller. 

Langtidsstegt Nakkefilet - mørt og fyldigt kød med masser af smag

Denne opskrift guider dig til at tilberede en saftig og smagfuld nakkefilet, perfekt til både hverdagsmiddage og festlige lejligheder. Ved at langtidsstege nakkefileten ved lav temperatur bliver kødet utroligt mørt og fyldt med smag. En sprød stegeskorpe kan tilføjes til sidst for ekstra tekstur. 

Server nakkefileten i skiver eller trukket fra hinanden som pulled pork med klassisk tilbehør som coleslaw, ovnbagte kartofler eller i en saftig burger. En alsidig og smagfuld ret, der med garanti vil imponere. Velbekomme!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften