Grill Skinke på grill

oprettet d. under Grisekød

Ingredienser

Kød

  •  Grill Skinke ca. 5-7 kg

Ingredienser

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Groft salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk. tørret rosmarin eller 5-6 friske kviste 
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. sød sennep
  • 1,5 spsk. honning
  • Evt. 1 tsk. røget paprika

Tips fra MrBeef

  • En ubundet skinke skal grilles langsomt og nænsomt, da den ikke holder formen af sig selv. 
  • Brug et stegetermometer - mål i den tykkeste del, og sigt efter 70-72°C.

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tag skinken ud af køleskabet og lad den temperere i 30-45 minutter. 
  • Rids sværen i tern, hvis det ikke allerede er gjort - brug en skarp kniv og pas på ikke at skære ned i kødet. 
  • Gnid hele skinken med olivenolie, salt og peber. 
  • Gnid hvidløg og rosmarin ind i sværen og siderne. 
  • Rør brun farin, sennep, honning og paprika sammen til en tyk glasering - stil tid side. 

Tilberedning på grill:

  • Tænd op i grillen til indirekte varme ved ca. 150-165°C. Brug gerne drypbakke under kødet. 
  • Læg skinken på risten med sværen opad - læg den så den hviler stabilt. Brug evt. staniolringe som støtte, hvis den vælter. 
  • Grill skinken under låg i 3,5-4,5 time - alt efter størrelse. 
  • Efter ca. 3 timer: begynd at pensle med glasering hvert 20. min. 
  • Hvis sværen bliver for mørk, kan du dække den med stanniol. 
  • Kernetemperaturen skal være 70-72°C. i den tykkeste del. 

Hvile og servering

  • Tag skinken af grillen og lad den hvile tildækket i 20-30 minutter. 
  • Skær i store skiver eller stykker, og server straks.

Helstegt Grill Skinke med sprød svær og sød-salt glasering

Denne helstegte grill skinke er det perfekte midtpunkt på grillbordet. Når skinken tilberedes hel og langsomt, udvikler den både dyb smag og en saftig konsistens. Den søde glasering med honning og sennep giver et let karamelliseret lag, mens urter og hvidløg fremhæver kødets naturlige smag. 

Server med grillede grøntsager, hjemmelavet kartoffelsalat og en skarp sennepsdressing - eller brug den som centerpiece i en buffet til større selskaber. 

Velbekomme!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften

Serviceanmeldelser