T-Bone Steak
Ingredienser
Kød
- T-Bone Steak
Ingredienser
- MrBeef Kryddersalt
- Olie til stegning eller pensling
Tips fra MrBeef
- Brug høj varme til at brune først, og færdiggør derefter ved lavere varme eller indirekte varme på grillen.
- Brug altid stegetermometer - tilberedningstiden afhænger af tykkelsen på kødet.
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Tag bøffen ud af køleskabet 30-45 minutter før tilberedning, så den får stuetemperatur.
- Dup den med køkkenrulle.
- Krydr generøst med MrBeef kryddersalt lige før stegning.
Stegning af kødet
Tilberedning på pande:
- Varm en stor pande godt op på høj varme, og tilsæt lidt olie.
- Brun bøffen i ca. 3-4 minnutter pr. side, afhængigt af tykkelsen, til den har en flot stegeskorpe.
- Skru evt. lidt ned og steg videre, eller sæt panden i en forvarmet ovn ved 160°C, indtil ønsket kernetemperatur er nået.
- 52-54°C = rød/rare
- 54-56°C = medium/rare
- 57-60°C = medium
Tilberedning på grill:
- Varm grillen op til høj, direkte varme.
- Grill bøffen direkte over varmen i 3-4 minutter pr. side for at få stegeskorpe.
- Flyt den til indirekte varme, og grill videre under låg, indtil ønsket kernetemperatur er nået (se temperaturer ovenfor).
Hvile og servering
- Lad den hvile i 10 minutter før servering.
T-Bone Steak - to udskæringer i én bøf
T-Bone er en klassisk udskæring, hvor du får både mørbrad og entrecote i samme steak.
Den tilberedes nemt på pande eller grill. Først brunes den ved høj varme for en flot stegeskorpe, derefter færdiggøres den ved lavere eller indirekte varme, indtil den ønskede kernetemperatur er nået. Efter en kort hviletid kan du servere en imponerende bøf med klassisk tilbehør som pommes frites og bearnaise eller med grillede grøntsager og kryddersmør.
Velbekomme!
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.