Cote De Boeuf på grill

Cote De Boeuf på grill

oprettet d. under Oksekød, Bøffer

Ingredienser

Kød

Ingredienser

  • Groft salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Olivenolie

Tips fra MrBeef

  • Brug to-zoners grillmetode. Start med høj direkte varme for at få en god stegeskorpe, og færdigtilbered kødet over indirekte varme. 
  • Lad kødet hvile i 10-15 minutter efter grillning for at bevare saftigheden. 
  • Simpel krydning. Groft salt, peber og lidt olivenolie er nok for at fremhæve kødets naturlige smag. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tag Cote de Boeuf ud af køleskabet ca. 1 time før tilberedning, så det kan nå stuetemperatur. 
  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og gnid det ind i en lille smule olivenolie.
  • Krydr generøst med groft salt og friskkværnet peber på begge sider. 

Stegning af kødet

Klargøring af grillen:

  • Forbered grillen til to zoner: en direkte varmezone til at brune kødet og en indirekte zone til at tilberede kødet færdigt.
  • Grillen skal være godt opvarmet - ca. 200°C i den indirekte zone.

Grillning - direkte varme:

  • Læg Cote de Boeuf på grillens direkte varmezone og grill den i ca. 2-4 minutter på hver side, indtil den får en flot stegeskorpe.
  • Flyt derefter kødet til den indirekte zone.

Grillning - indirekte varme:

  • Grill kødet videre over indirekte varme i 10-20 minutter (afhængight af tykkelsen), indtil det når en kernetemperatur på ca. 52-54°C for medium-rare.
  • Brug et stegetermometer for at tjekke temperaturen, så du ikke overtilbereder kødet. 

Hvile og servering

  • Tag Cote de Boeuf af grillen og lad det hvile på et skærebræt dækket løst med sølvpapir i ca. 10-15 minutter. Dette bevarer safterne i kødet. 
  • Skær kødet fri af benet og skær det i tykke skiver.
  • Server med grillet grøntsager, kartofler eller en frisk salat. MrBeef bearnaisesauce vil også være et godt match til Cote de Boeuf. 

Cote de Boeuf på grillen

Denne opskrift på Cote de Boeuf tilberedt på grillen giver et saftigt og smagsfuldt resultat med en perfekt stegeskorpe. Kødet grilles først ved direkte varme for at få en flot skorpe, og derefter færdigtilberedes det over indirekte varme, indtil det når den ønskede kernetemperatur. Simpel krydning med salt, peber og olivenolie fremhæver kødets naturlige smag. Lad kødet hvile inden servering for at bevare saftigheden. 


Videoopskrift

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften