Krogmodnet flæskesteg u/ben
Ingredienser
Kød
Ingredienser
- Groft salt
- Friskkværnet peber
Valgfrit tilbehør:
- Kartofler (almindelige eller brunede)
- Rødkål
- Flæskestegssauce
- Æbler og svesker til fyld
Tips fra MrBeef
- Da krogmodnet kød har mindre væske, bliver det hurtigere mørt og behøver derfor ikke lige så lang tilberedningstid som ikke-krogmodnet kød.
- Husk at lade stegen hvile, inden du skærer den, da hviletiden er afgørende for, at kødet forbliver saftigt.
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 200°C (varmluft eller almindelig ovn)
- Rids sværen med en skarp kniv, hvis det ikke allerede er gjort. Sørg for, at du skærer ned i fedtet, men undgå at skære i kødet.
- Gnid rigeligt med groft salt ind i sværen, sørg for, at det kommer godt ned mellem rillerne. Dette er nøglen til sprøde svær. Drys lidt peber over kødet.
- Hvis du ønsker ekstra smag, kan du stikke laurbærblade og nelliker ned mellem rillerne i sværen.
Stegning af kødet
- Læg flæskestegen på en rist i en bradepande eller ovnfast fad. Hæld lidt vand (ca. 2-3 dl) i bunden af fadet, så det skaber damp, som gør kødet ekstra saftigt.
- Placer stegen midt i ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 1,5-2 timer. Da krogmodnet kød ofte er mere mørt, kan tilberedningstiden være lidt kortere. Brug et stegetermometer for at kontrollere kernetemperaturen - den skal være mellem 65-68°C for optimalt saftigt kød.
- Hvis sværen ikke er sprød, når kødet er ved at nå den ønskede temperatur, kan du skrue ovnens temperatur op til 225-250°C de sidste 10-15 minutter. Hold øje med sværen for at undgå, at den brænder.
Hvile og servering
- Tag stegen ud af ovnen, når kernetemperaturen er nået, og lad den hvile i 10-15 minutter. Dette gør kødet ekstra mørt og saftigt.
- Skær stegen i skiver, når den har hvilet, og server.
- Server flæskestegen med klassisk tilbehør som brunede kartofler, rødkål og en fyldig flæskestegssauce.
- Hvis du vil tilføje ekstra smag, kan du stege æbler og svesker sammen med flæskestegen og bruge dem som fyld eller tilbehør.
Flæskesteg med sprøde svær
Få den ultimative flæskesteg uden ben med sprøde, knasende svær og saftigt kød med denne opskrift.
Med den rette forberedelse og stegning bliver din flæskesteg midtpunktet på middagsbordet, uanset om det er til jul eller en klassisk søndagsmiddag.
Kombinér den med traditionelt tilbehør som brunede kartofler, rødkål og en fyldig sauce, og du har et måltid, der vil imponere hver gang.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.