Vigtig info: levering til nytår d. 28/12. Sidste bestillingsfrist d. 27. december kl. 12:00. Læs mere
Andesteg i ovnen

Andesteg i ovnen

oprettet d. under Fjerkræ

Ingredienser

Kød

Ingredienser

  • Salt
  • Peber
  • 2-3 stk. laurbærblade
  • 1 appelsin
  • 1 æble 
  • 2-3 kviste timian eller rosmarin (valgfrit)
  • 200 ml vand eller bouillon

Tips fra MrBeef

  • Når anden er færdigstegt, er det vigtigt at lade den hvile i mindst 15-20 minutter. Dette gør, at kødsaften fordeler sig, så kødet bliver mere saftigt, når du skærer det ud. 

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tænd ovnen på 130°C (varmluft).
  • Skyl anden indvendig og udvendig med koldt vand, og dup den tør med køkkenrulle. 
  • Gnid anden indvendigt og udvendigt med salt og peber. 
  • Skær appelsinen og æblet i kvarte og læg dem sammen med laurbærblade og eventuelt timian/rosmarin ind i andens hulrum. 
  • Bind andelårene sammen med køkkensnor for at holdte formen under stegning. 

Stegning af kødet

  • Placer anden på en rist over en bradepande med brystet opad. 
  • Hæld vand eller bouillon i bunden af bradepanden for at undgå, at fedtet brænder fast, og for at give væske til saucen. 
  • Sæt anden i den forvarmede ovn ved 130°C og lad den stege i ca. 4 timer. Hæld eventuelt fedt/væske over anden hver time for at holde kødet saftigt. 
  • Efter ca. 3 timer kan du tjekke kernetemperaturen på anden. Den skal være 75°C ved låret, når den er færdigstegt. 
  • Når anden har stegt i ca. 4 timer, og den er tæt på at være gennemstegt, hæver du ovntemperaturen til 225°C i de sidste 10-15 minutter for at gøre skinet sprødt. Hold godt øje med anden i den fase, så skindet ikke brænder på. 

Hvile og servering

  • Tag anden ud af ovnen og lad den hvile i ca. 15-20 minutter, inden du skærer den ud. Dette sikrer, at saften fordeler sig jævnt i kødet. 
  • Skær anden ud og server den med klassiske tilbehør som brunede kartofler, rødkål og en god andesauce. 

Ovnstegt landand med sprødt skind og saftigt kød

Denne opskrift giver en saftig and med en gylden og sprød overflade. Fyldet af appelsin, æble og laurbærblade tilfører en frisk og sød smag til kødet, mens den langsomme stegning sikrer, at anden bliver mørt og velsmagende. Til sidst steges anden ved høj temperatur for at opnå det perfekte sprøde skind.

Sever med klassisk tilbehør som brunede kartofler og en fyldig sauce for en uforglemmelig middagsoplevelse. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften