Cote De Boeuf på pande
Ingredienser
Kød
- Cote De Boeuf
Ingredienser
- MrBeef Kryddersalt
- Olie til stegning
- Smør til afslutning
Tips fra MrBeef
- En Cote De Boeuf er en stor ribeye på ben - den kræver både hård varme for stegeskorpe og lidt tid ved lavere varme for at blive gennemvarm.
- Brug altid stegetermometer for at styre tilberedningen.
- Husk at lade kødet hvile godt efter stegning.
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Tag kødet ud af køleskabet ca.1 time før tilberedning, så det når stuetemperatur.
- Dup det tørt med køkkenrulle.
- Krydr rigeligt med MrBeef kryddersalt på begge sider.
Stegning af kødet
- Varm en stor pande op til høj varme.
- Kom lidt olie på, og brun kødet i 2-3 minutter pr. side samt kanterne, indtil kødet har en flot stegeskorpe.
- Skru ned til middel varme. Tilsæt en god klat smør og evt. et par fed hvidløg og friske krydderurter (timian/rosmarin).
- Steg videre i 15-20 minutter, hvor du jævnt vender kødet og øser smørret over.
- 52-54°C = rød/rare
- 55-57°C = medium-rare
- 58-60°C = medium
Hvile og servering
- Tag kødet af panden, og lad det hvile under løs folie i 15-20 minutter.
- Skær kødet i skiver på tværs af fibrene, og server straks.
Cote De Boeuf - klassisk tilberedning på pande
Cote De Boeuf er en ribeye på ben, der egner sig perfekt til stegning på en varm pande. Først brunes kødet hårdt af for at få en flot stegeskorpe, hvorefter det tilberedes videre ved lavere varme med smør og krydderurter, til kernetemperaturen er præcis, som du ønsker den.
Efter en kort hviletid skæres kødet i skriver og kan serveres med alt fra klassiske kartofler og sauce til grøntsager og salat.
Velbekomme!
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.