Cote De Boeuf på pande

oprettet d. under Oksekød, Bøffer

Ingredienser

Kød

  • Cote De Boeuf

Ingredienser

  • MrBeef Kryddersalt 
  • Olie til stegning
  • Smør til afslutning

Tips fra MrBeef

  • En Cote De Boeuf er en stor ribeye på ben - den kræver både hård varme for stegeskorpe og lidt tid ved lavere varme for at blive gennemvarm. 
  • Brug altid stegetermometer for at styre tilberedningen. 
  • Husk at lade kødet hvile godt efter stegning.

Fremgangsmåde

Forberedelse

  • Tag kødet ud af køleskabet ca.1 time før tilberedning, så det når stuetemperatur. 
  • Dup det tørt med køkkenrulle. 
  • Krydr rigeligt med MrBeef kryddersalt på begge sider. 

Stegning af kødet

  • Varm en stor pande op til høj varme. 
  • Kom lidt olie på, og brun kødet i 2-3 minutter pr. side samt kanterne, indtil kødet har en flot stegeskorpe. 
  • Skru ned til middel varme. Tilsæt en god klat smør og evt. et par fed hvidløg og friske krydderurter (timian/rosmarin). 
  • Steg videre i 15-20 minutter, hvor du jævnt vender kødet og øser smørret over. 
  • 52-54°C = rød/rare
  • 55-57°C = medium-rare
  • 58-60°C = medium

Hvile og servering

  • Tag kødet af panden, og lad det hvile under løs folie i 15-20 minutter. 
  • Skær kødet i skiver på tværs af fibrene, og server straks. 

Cote De Boeuf - klassisk tilberedning på pande

Cote De Boeuf er en ribeye på ben, der egner sig perfekt til stegning på en varm pande. Først brunes kødet hårdt af for at få en flot stegeskorpe, hvorefter det tilberedes videre ved lavere varme med smør og krydderurter, til kernetemperaturen er præcis, som du ønsker den. 

Efter en kort hviletid skæres kødet i skriver og kan serveres med alt fra klassiske kartofler og sauce til grøntsager og salat.

Velbekomme!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar til opskriften

Serviceanmeldelser